PROIECT 1 FINALIZAT - CENTRUL DE RECUPERARE ANAMARIA

Am cazut, m-am ridicat si am continuat...

      Am revenit pe blog pentru ca sunt putin mai liber si pentru ca vreau sa ne bucuram impreuna de prima realizare a noastra. Referitor la proiectul cel mare, nu am renuntat, dar suntem in cautare de parteneri noi care sa poata tine pasul cu noi si sa-si doreasca sa facem treaba, nu doar simple povesti. Asa ca ne-am despartit frumos, fiecare pe drumul lui. Am gasit de cuvinta sa nu stam cu mana in san asa ca am solicitat un spatiu central si poate ca as fi acceptat si "ceva mai la  dos" daca nu imi pleznea orgoliu la auzul sugestiilor de genul: "Copiii acestia nu au ce cauta intr-o zona centrala, e mai bine undeva la periferia orasului". Asa ca sugestiile lor m-au suparat mult prea tare pentru ca sa accept. In final am intrat in spatiu cu pricina, unde am gasit vopsit gardul dar inauntru...dezastru. A fost nevoie de aproximativ 4 luni de munca in care am scos afara tot ce era infect, pentru ca iesise canaliarea de cateva ori, iar parchetu era deja putred, peretii plini de mucegai, toaleta groaznica si multe alte probleme. Pe parcursul cat am muncit acolo am schimbat instalatia electrica si am pus contor nou, apoi am ras peretii de clei, am folosit 350m de plasa de fibra de sicla si coltare pentru a reface zidurile dupa ce am taiat canalele pentru cabluri. Am bagat buiandrugi in zidarie la tocurile de la usa pentru ca nu avea si am construit un vestiar. A urmat apoi refacerea instalatie termice si in paralel am tras gaz in spatiu si am montat o centrala termica cu tot ce trebuie. Bineinteles ca am pus corpuri de iluminat noi, sisteme de supraveghere si alarmare am dat cateva straturi de lavabil special aprobat sanitar si multe alte activitati care au fost mai mult sau mai putin placute. Cert este ca am salvat 26000 lei cat mi s-a cerut pe amenajare.
    Din calculele mele rezulta ca acest proiect nu s-ar fi finalizat pentru ca inca nu aveam acesti bani iar singura solutie era o salopeta si tutorialele de pe internet care m-au ajutat mult. Din fericire am si o oarecare capacitate de a invata rapid multe lucruri si asta este un punct forte pe care m-am si bazat :). Am continuat cu montarea granitului la intrarea in Centru, parchet lamelar fara rosturi, plinte sipci mocheta si multe altele. In paralel am dat inainte cu actele de acreditare, autorizatii am pastrat legatura cu cei care ne-au finantat si per total pot spune ca, Dumnezeu a vrut sa reusim si asta s-a intamplat. Pe tot parcursul acestui proiect am avut parte de tot felul de oameni, incepant de la cei care ma injurau pentru ca i-am scos pe pensionari afara din spatiul lor, in care stateau la caldurica si unde jucau table si carti langa un paharel de tarie si pana la cei care m-au incurajat sa merg mai departe. Acest subiect este mai sensibil, pentru ca fiind pozitia centrala, unii sperau ca il vor cumpara sa mai faca un bar, o cafenea iar eu i-am deranjat foarte tare, motiv pentru care am primit inclusiv cateva "sugestii". Nu am sa merg pe acest subiect prea mult, pentru ca nu vreau sa-mi mai aduc aminte de cativa indivizi. Ramasesem la amenajare si vreau sa spun ca am avut cateva ajutoare carora le multumesc pentru ca au sosit in momentul in care eram putin descurajat si mi-au ridicat moralul sa merg inainte. Cine a zugravit o casa, cam stie cu ce se confrunta si cat se cheltuieste, dar pana la urma rezultatul conteaza. Intre timp am mai achizitionat echipamentul, iar o parte din el a fost sustinut in urma unui eveniment caritabil care s-a desfasurat la Hotelul Rusca din oras si la care au participat peste 200 de persoane, carora le multumesc. Per total a fost greu, chiar foarte greu in cateva situatii dar am reusit. Lupta mea in continuare este sa-l sustin, pentru ca in urma raspunsurilor Oficiale primite de la autoritati, '"Nu sunt bani la buget" pentru noi si trebuie sa ne descurcam cu ce avem. Asa ca, asta este.... mergem inainte fara sprijin, cum om putea. Ca tot venii vorba de sustinere, daca sunt printre voi, sau daca cunoasteti patroni de firme, ne puteti ajuta cu sponsorizare constant in 5 la mie din cifra de afaceri... adica, din ce dati la stat puteti o parte sa directionati catre noi. Este legal si ar fi o gura de aer proaspata pentru noi.
 Am sa postez in continuare cateva fotografii cu ce este si ce a fost sperand ca veti intelege de ce nu am mai postat nimic.
       In cele 2 luni de functionare au pasit in Centrul Anamaria 38 de copii din oras, dar si din alte localitati cu diverse afectiuni neuromotorii. Asta este pohta ce am pohtit, am reusit si asta am sa fac in contrinuare.
    Cine doreste sa vina alaturi de noi este binevenit si suntem deschisi la orice colaborare.
Doamne ajuta!


         
Niciun comentariu: